JB-werkwijze.jpg

werkwijze

Bij coaching krijg je inzicht in je gedrag, in beperkende overtuigingen, oordelen én kwaliteiten en je krijgt helder wat je dient te doen om je situatie te veranderen. Soms is 1 stap doen genoeg om je gewenste doel te bereiken, soms meerdere. Je werkt dus doelgericht.

Bij counselling werken we procesmatig, over een langere periode en gaan we meer de diepte in.
Je ont-wikkelt wat in-gewikkeld is en ik ondersteun deze ontwikkeling.
Ik begeleid je rustig, begripvol, invoelend en zonder oordeel.
O.a. analyse, bij je gevoel komen, ontspannings- en visualisatieoefeningen zijn kenmerken van een traject.
 

Therapeutic Touch (TT) is een kortdurende energetische methode die op een diepe laag werkt en goed past bij onverwerkte emoties, bijv. bij ‘oude’ pijn, verdriet, piekeren, spanning, angst en ziekte.
Bij TT zit of lig je gekleed. Vlak boven je lichaam maak ik strijkende bewegingen en als dat van je mag raak ik je rug, armen, onderbenen en voeten aan en leg ik soms een hand op een plek.
In deze ‘corona-tijd’ geef ik T.T. alleen op afstand met telefonisch contact, dus jij kunt thuis zijn net als ik.
De T.T. kan los gegeven worden of deel uitmaken van een coachings- of counsellingstraject en duurt 5 tot 15 minuten.
Vooraf bespreken we je klacht(en) en dezelfde dag of de dag erna telefonisch de effecten.
Al na 1 keer kun je blijvende verbetering ervaren, maar er kunnen meer sessies nodig zijn, dat is afhankelijk van de klacht.

TT wordt in steeds meer verpleeg- en verzorgingshuizen aangeboden, met als resultaat flink minder medicijngebruik van de bewoners.
Wil je wat meer over TT. lezen, klik dan hier.
 

Misschien heb je al wat geprobeerd op therapievlak of in de gezondheidssector en weinig tot geen vooruitgang ervaren.
Weet je bijv. niet waarvoor je hier op aarde bent, ervaar je leegte of heb je veel en vaak gezondheidsklachten, dan kan je ziel niet compleet of beschadigd zijn en dan kan sjamanisme of TT je helpen.
Bij sjamanisme werk je nl. op zielsniveau. Mbv. sjamanistische technieken als extractie en soul retrieval kan je ziel zich herstellen en kun je o.a. ruimte, lichtheid, bevrijding (van pijn) en levendigheid ervaren. Een inzichtreis geeft je antwoorden op je (levens-)vragen. En met psychopompus-werk kan ik je begeleiden bij het onderwerp dood en sterven.

Van alle methoden waarmee ik werk ben ik overtuigd dat ze werken. Voor TT en sjamanisme heeft dat de nodige voeten in de aarde gehad, want niet wetenschappelijk bewezen en zoals veel methoden wordt er van alles over beweerd en aan toegeschreven. Dus heb ik mezelf er vertrouwd mee gemaakt, heb cursussen gevolgd en volg nog steeds intervisie en ik heb alle methoden zelf ondergaan.
TT en sjamanisme hebben een diepe indruk op mij gemaakt. Ik heb ze zelf als helend en steunend ervaren.
En heel belangrijk voor mij, ik vind het technieken die werkelijk zorg dragen voor de ander. Als client hoef je nl. niets te doen, je bent immers ziek of hebt andere klachten. Er wordt alleen wel aan je gevraagd om vertrouwen te hebben in het proces en in degene die voor jou werkt.

Sjamanisme is mogelijk niet zo bekend voor je, bel me gerust als je meer info wilt.